Заключителна конференция по проект ECRAMON-BLACK SEA: “УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ НА ЧЕРНОМОРСКИЯ РЕГИОН”

27.04.2017

На 31.03.2017 г. се проведе Заключителна конференция по проект „ПОВИШАВАНЕ НА КАПАЦИТЕТА ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ И УПРАВЛЕНИЕ НА МОРСКИ НЕРИБНИ РЕСУРСИ В ЧЕРНО МОРЕ (ECRAMON-BLACK SEA под надслов „УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ НА ЧЕРНОМОРСКИЯ РЕГИОН”.
Целта на проведената конференция беше представяне на научните резултатите от дейностите по проекта, както и популяризиране и устойчивост на резултатите.
На конференцията присъстваха представители на Байсейнова Дирекция Варна, Институт по океанология (БАН), Институт по рибарство и аквакултури – Пловдив, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури – Бургас, Институт пи хидро и аеродинамика –Варна (БАН), Медуцински Университет –Варна, представители на браншови сектор „Рибарство“, Асоциация за изследване и развитие на българското Черноморие и р. Дунав /АЧД/, Фондация "Институт за екологична модернизация" - гр. Варна и други заинтересовани организации.
Проведената конференция беше разширена с презентации и постерна сесия от други научни институции в сферата на морските изследвания. Освен трите основни презентации по проекта (Резлутати от данните тралирания за нерибни ресурси, Екологичeн статус пред българския бряг на Черно море и влияние на факторите на средата и Екологично моделиране чрез MIKE 21 FM&EcoLab), бяха прадставени и презентации от Институт по рибарство и аквакултури – Пловдив, Институт по океанология (БАН) и Медуцински Университет –Варна.
Пълните научни публикации ще бъдат публикувани в издание посветено на заключителната конференция по проекта (Известия на ИРР-Варна) във връзка с одобрени дейности по BG02.SUP.1.

 

Още по темата:

ИсторияЕкипСтатииПроектиКонкурсиАКВАРИУМПроцедуриПрофил на купувача Обяви и ТърговеКонтактиЛюбопитноПроект ECRAMONРаботно Време Аквариум и Цени на билети
Институт по Рибни Ресурси - гр. Варна, Всички права запазени © 2012
ECRAMON BLACK SEA