ЗАПОЧВА ИЗСЛЕДВАНЕТО НА РАПАНА В ЧЕРНО МОРЕ ПО ПРОЕКТ „BLACKSEA4FISH”

11.04.2019

ИРР – Варна участва в тридневен семинар (3-5.04.2019) на тема „Хармонизиране на методологиите за събиране на данни на пристанищата за разтоварване и провеждане на научните изследвания на море за рапана“. Срещата бе организирана в рамките на проекта "BlackSea4Fish" на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море и Черно море (GFCM) в централата на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), гр. Бургас. 

Доц. д-р Елица Петрова представи работата на Института свързана с биологичния мониторинг на рапани от разтоварванията и предходни научни изследвания по темата. Срещата откри изпълнителният директор на ИАРА, доц. д-р Галин Николов, който изтъкна необходимостта от качествени и прозрачни изследвания, които да подпомогнат бъдещият научен съвет за взимане на ефективните решения за управлението на рибарството в Черно море. 

Необходимо е разширяване на базата данни, както за рапана, така и за останалите видове - обект на целеви риболов. Необходимо е да бъде изградена качествена база данни за състоянието на рибните запаси, количествата нежелан улов и размера на изхвърлянията във всеки един вид риболов; уеднаквяване на методологиите за научните изследвания на рапана и останалите целеви видове.


Още по темата:

Нощ на Музеите и Галериите - 17 и 18 май 2019 г.Дата: 15.05.2019, 12:20
ЗАСЕДАНИЕ НА КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ПО РИБАРСТВО КЪМ МЗХГДата: 11.04.2019, 12:00
Регионална координационна среща във връзка със събиране на данни и сътрудничество между Румъния и България по отношение на общи дейности в черно мореДата: 17.10.2018, 01:44
ИсторияЕкипСтатииПроектиКонкурсиАКВАРИУМПроцедуриПрофил на купувача Обяви и ТърговеКонтактиЛюбопитноПроект ECRAMONРаботно Време Аквариум и Цени на билети
Институт по Рибни Ресурси - гр. Варна, Всички права запазени © 2012
ECRAMON BLACK SEA